keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Sisustusunelmia

Rempan ja kaaoksen keskellä tekee ihan hyvää välillä ajatella jo valmista kokonaisuutta ja suunnitella (lue: haaveilla ) mahdollisia sisustusjuttuja, jotka voisivat sopia siten valmiiseen olohuoneeseen ja keittiöön. Remontti siis kattaa kyllä koko talon, mutta näin ensimmäisenä kohteena on em. huoneet. Etsinnän kohteena on ollut pari seinälamppua ja kattovalaisin ja tietenkin sohva ja mattoja jne jne.
Satuin katsomaan tänä aamuna mtv3:n nettitv:stä vanhoja T.i.l.a:n jaksoja ja bongasin ainakin omasta mielestäni tällä hetkellä täydellisyyttä lähentelevät seinävalaisimet:
Irina Påttn suunnittelemat Wall Flax-valaisimet:

Wall Flax




Samalta suunnittelijalta löytyy myös tämä lamppu:
Ellipse Pendant
Kuvat: Lumidesign
Irina Påttn tuotteet ovat ihanan yksinkertaisia, niissä ei ole turhaa krumeluuria ja hörhelöitä ja pidän myös hänen värivalinnastaan, valo tulee pehmeänä vaalean varjostimen läpi.
Pitää varmaan lähteä paikalliseen jälleenmyyjään katsomaan lamppua livenä ja taivutella siippa mukaan.

Sopivaa sohvaa en ole vielä bongannut, mutta tuoleja jos minkälaisia, tanskalaisen suunnittelijan, Arne Jacobsenin Muna-tuoli saattaisi olla yksi haave.




Ja Harri Koskisen suunnittelema K-tuoli toinen :

Näiden alle olisi Woodnotesin paperimatot kuin tehty.
New York


Ja keittiöön ehkä Pappelinan muovimatto.
Svea Champagne

Nämä toimisivat niin hyvin tuleviin väreihin ja tyyliin, mutta pahoin pelkään että hinta nousee taivaisiin. Tietysti tinkiä voi sitten jostain muualta, mieluumin hankkii sellaista tavaraa, joka on juri sellainen kuin pitää, siis ajaton ja kestävä, jota ei tarvitse vaihtaa heti parin vuoden päästä kun se on auttamattomasto out tai kulunut pilalle tai jopa rikki.


Mutta vielä ovat nämä unelmia. Ehkä sitten syksymmällä voi alkaa oikeasti miettiä näitä, kun alkaa talo näyttää siltä että tänne voi tuoda sisään joitain mukavuuksia ja silmäniloa ilman pelko niiden rikkoutumisesta ai likaantumisesta, remontin keskellä kun leijailee rakennuspölyä ja aina ei tule katsottua onko vaatteissa tai käsissä vaikkapa maalia tai jotain muuta kuraa kun koskee tavaroihin.
Mutta sinne asti saan kesäauringosta nauttien haaveilla ja suunnitella kaikkea mukavaa. Ja säästää rahaa sen kaiken kivan ostamiseen :)

3 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Näistä lampuista siis hehkutit :) Onhan ne kivat! Ite tykkäisin ehkä jo rustiikkisemmasta tai sileemmästä pinnasta. Niin ja puoliks mietittyhän on jo puoliks tehty, eiks se menny niin? :D

Hanna kirjoitti...

Joo, näistä höyrysin :D
Pitää lähtee paikalliseen jälleenmyyjäliikkeeseen tsekkaamaan hinta, miulla on vaan sellanen kutina et en ees satasella/kpl taida päästä jos nuo haluan. Mut onneks ei tartte vielä hommata niitä tänne kaiken lian ja roskan keskelle. Syssymmällä sitten :D

Hanna kirjoitti...

Kyllähän se puoliks suunniteltu on melkein jo tehty, ainut vaan et taitaa budjetti laittaa rajat mun hankinnoille. Noi tuolit varsinkin on aivan järjettömän kalliita. Tällä hetkellä olisi varaa ostaa vaikka molemmat, mutta sittenpä ei olisi sadepäivän turvaa enää tilillä. Pitää ettiä vastaavia vähän halvempia. :( Mutta silti jatkan haaveilua :)