torstai 28. huhtikuuta 2011

Maalaiselämää

2008 syksyllä olin opiskelijavaihdossa Turkin Antalyassa ja siellä ollessa tuli reissattua eri puolilla Turkkia.
Yksi näistä paikoista oli Bozova-niminen pieni kylä, joka ei ollut turismilla pilattu. Pääsimme vaihtariporukalla käymään siellä erään apunamme toimineen turkkilaisen ystävämme perheen luona, ja reissu oli unohtumaton kaikessa alkeellisuudessaan.

Kylässä ei ollut mitään shoppailu mahdollisuuksia tai muutakaan kaupallista toimintaa, ainakaan niin että sen olisi huomannut.
Tässä talossa olimme vieraana. Ulkonäkö pettää, talo oli hyvin siisti ja mukava sisältä.
Leivän valmistusta. Kylän naiset paistoivat paperin ohutta leipää suuria määriä kerralla. Leipä oli tuoreena ja lehmän- ja vuohenmaidosta tehdyn voin kanssa todella hyvää.






                                                                      Ajopeli :D





                                                               Okraa
 Majapaikan terassin katosta kasvoi makeita rypäleitä, oli luksusta saada syödä niitä suoraan köynnöksestä. Pieniä asioita jotka jäävät mieleen.
Elämäntapa kylässä oli kovin alkeellista, mutta jälkeenpäin tunsin itseni virkistyneemmäksi niin fyysisesti kuin henkisestikin. Pieni paluu juurilleen antoi aihetta ajatteluun, että tarvitsemmeko oikeasti kaikkia niitä hyödykkeitä ja elämän helpottajia mitä meillä Suomessa on. Tunsin tällaisen vaihtoehtoloman olevan parempi itseni kannalta, vastapainoa nykyajan hektiselle elämäntyylille, hetken pysähdys kaiken kiireen keskellä.
Loved it.

1 kommentti:

Ninnu kirjoitti...

Tekis varmasti kaikille hyvää tommonen loma! Ainakin miettis jokainen ihminen enempi omaa kulutustaan ja muuta :) Muutenkin ois miusta ihan päästä tutustuu eri kulttuuriin ja tapoihin.