perjantai 5. lokakuuta 2012

Eläinten viikko

Heräsin vähän myöhään tähän viikkoon ennenkuin tajusin, että nyt on eläinten viikko. Meillä ei ole siis ainakaan vielä seinäkalenteria(jonne voisi merkata kaikki tärkeet jutut näkyviin...) eikä muutenkaan tule seurattua onko jokin erityinen päivä tai viikko, mutta nyt ajattelin kirjoitella postauksen tästä koska aihe, siis eläimet ja niiden hyvinvointi on mulle lähellä sydäntä.

Siis eläinten viikkoa vietetään 4.-10.10 koska lokakuun neljäs päivä on eläinten suojeluspyhimys Fransiscus Assisialaisen kansainvälinen muistopäivä ja kansainvälinen eläinten päivä. 
Suomen Eläinsuojeluyhdistys aloitti Eläinten viikon viettämisen vuonna 1959 ja pikku hiljaa siitä on tullut koko eläinsuojeluväen ja muiden eläinten ystävien yhteinen tapahtumaviikko, ja viime vuosina Eläinten viikko on levinnyt muuallekin maailmaan! Jee!! :) 

Joka vuosi Eläinten Viikolla on jokin teema ja tänä vuonna se on kanat. SEY pyrkii lisäämään tietoa kanoista, niiden elinolosuhteista, millainen lintu kana oikeastaan jne.

Mulle joka viikko on eläinten viikko, talossa asustelee kuitenkin ihmisten lisäksi kissaherra,  kiljahteleva neitokakadu ja varpaita metsästävä maakilpikonna. Vaikka joskus raivostuttaakin kun tipu huutaa perään kuin tapettava kun häviän kulman taakse tai kun kissa alkaa mouruamaan aamuyöllä haluten ulos, en silti antaisi niitä pois. Maailmassa on jo liikaa vääristä syistä hylättyjä, pahoinpideltyjä ja kidutettuja eläimiä. Mä en henkilökohtaisesti pysty ymmärtämään ihmistä joka tekee pahaa eläimille, oli ne sitten pentuja tai aikuisia, isoja tai pieniä. Ihmisen pitäisi olla sen verran älykäs ja empatiaan kykenevä, että pitäisi huolen heikommistaan. Tehdään me ainakin niin.
Pitäkää eläinystäviänne hyvänä vuoden jokaisena päivän!

"Niin kauan, kuin maailmassa on lapsia, kukkia ja lintuja, niin kauan on toivoa"
~Fransiscus Assisialainen ~

Ei kommentteja: